תכניות דו-לאומיות לתמיכה מקבילה

התכניות הדו-לאומיות לתמיכה מקבילה נועדה להוות פלטפורמה לקידום חדשנות טכנולוגית בין גופי תעשייה ומחקר.
בתוכניות אלו מעניקה רשות החדשנות סיוע תקציבי בעבור הוצאות המחקר והפיתוח בנוסף לסיוע בחיפוש שותפים טכנולוגיים ועסקיים ותמיכה ממשלתית בפרויקט.
רובם המכריע של ההסכמים לשיתופי פעולה במחקר ופיתוח תעשייתי נעשים בשיתוף עם גופי מימון למו”פ וחדשנות במדינות ופרובינציות/מחוזות רבים באסיה, צפון ודרום אמריקה, אירופה ואוסטרליה.


למי מיועדת התכנית?

​חברות תעשייתיות טכנולוגיות בכל ענפי התעשייה אשר מעוניינות לפתח או לשדרג פיתוח של מוצרים או של תהליכי ייצור חדשניים עם שותף בינלאומי.
חברות טכנולוגיה, חברות סטארט-אפ ומאגדים המעוניינים ליצור קשרים אסטרטגיים ושיתופי פעולה עם חברות וגופים בחו”ל כדי להרחיב את פעילותן, לבצע פרויקטי בטא-סייט (Beta site) והוכחת היתכנות (פיילוט), לקבל גישה לתשתיות מו”פ חדשניות בחו”ל (מעבדות, סימולטורים וכד’), לאתר מקורות מימון נוספים, לפרוץ לשווקים חדשים וליהנות מגישה לידע ולטכנולוגיה הקיימים בחו”ל.


הסיוע המתקבל

מלבד הסיוע במימון הפרויקט המפורט להלן, חברות אשר זוכות מקבלות גם סיוע באיתור שותפים אסטרטגיים בחו”ל ויצירת בסיס לשיתוף פעולה ארוך טווח, ליווי מקצועי לאורך תהליך ההתקשרות עם השותף הזר, גישה למתקני ייצור, מעבדות מחקר ומשאבים אשר לא קיימים בישראל.


גובה הסיוע הכספי

השתתפות במימון הוצאות המו”פ בסכום של עד 50% מסך הוצאות המחקר והפיתוח של המיזם.


ההוצאות המוכרות במסגרת הסיוע

  • ​שכר עובדים העוסקים במו”פ.
  • חומרים אשר משמשים למו”פ.
  • תשלומים לקבלני משנה.
  • רישום פטנטים.
  • הוצאות פחת בגין ציוד המשמש לתהליך המו”פ.
  • ועוד.


החזר הסיוע

חברה שתזכה לסיוע  תהא חייבת בתשלום תמלוגים של 3%-5% בשנה, עד להחזר מלוא המימון שהתקבל עבור המיזם כל עוד המיזם נושא הכנסות.

 

    חברות ותאגידים - לבדיקה ללא עלות של המענק המתאים לכם, מלאו את הפרטים הבאים:

    התחל שיחה
    צריך עזרה
    שלום
    אפשר לעזור לך?