קול קורא לתכניות מחקר ופיתוח בתעשיית ייצור המזון
על המסלול
רשות החדשנות בשיתוף איגוד המזון בהתאחדות התעשיינים, קוראים למפעלי מזון ומשקאות להגיש בקשות למענקי השתתפות בעלויות מו”פ וחדשנות טכנולוגית בתחומי המזון כגון:
- פיתוח מוצרים חדשניים בשימוש בפורמולות משופרות, שימוש ברכיבים טבעיים כגון: פיתוח מוצרים מופחתי סוכר, פיתוח מוצרים ללא גלוטן, פיתוח אריזות חדשניות לשיפור השמירה על טריות המוצר ועוד.
- שימוש בחומרים או תהליכים חדשניים לשיפור תכונות המוצר הקיים, לדוגמה: הארכת חיי מדף של מוצר.
- פיתוח יכולות טכנולוגיות חדשות למפעל הייצור, לדוגמה: פיתוח שיטות ותהליכי יצור חדשניים התורמים לשיפור כושר היצור והפריון בקו.
על התכניות המוגשות במענה לקול קורא זה, להוות חדשנות יחסית ליכולות החברה, ולייצר ערך משמעותי עבורה.
למי מיועד המסלול?
- חברות תעשיית ייצור מענפי המזון והאריזות.
- החברות המגישות נדרשות לעמוד בתנאי הסף של מסלול מופ”ת – מו”פ בתעשייה.
מה מקבלים?
- תמיכה בשיעור של 30%-50% מהוצאות המו”פ של תוכניות שאושרו.
- תוספת של 10% לתיקי מו”פ המבוצעים באזור פיתוח א’.
- תוספת של 10% אם לפחות 20% מתקציבו המאושר של התיק יבוצע במוסד מוכר להשכלה גבוהה או במוסד מחקר ישראל.