מו"פ לקידום מזון בריא

קול קורא להגשת תוכנית מחקר ופיתוח בחברות ייצור לקידום מזון בריא

 

משרד הבריאות ורשות החדשנות מזמינים מפעלי ייצור בענף המזון להגיש בקשות לקבלת סיוע לתכניות מחקר ופיתוח שמטרתן שיפור הערך התזונתי של המזון, שיפור הביטחון התזונתי של האוכלוסייה ולקידום בריאות הציבור.

מטרת המענק עידוד חברות יצרניות בישראל לחדשנות טכנולוגית בתחום המזון לייצר אימפקט משמעותי לשיפור בריאות הציבור, מזונות שלמים עם עיבוד מינימלי ושמירה על ערכים תזונתיים מקוריים.

הגדלת תשואה עודפת למשק הנובעת מפיתוחם של מוצרים חדשניים ומסחורם, כמו גם צמצום עלויות הטיפול הרפואי הנובעות מצריכת מזון שאינו בריא.

 

​​​למי מיועד המסלול?

חברות תעשיית ייצור מזון.

 

מה מקבלים?

מענק ששיעורו בין 50% ל- 70% מהוצאות הפיתוח המאושרות, מענק פטור מתמלוגים בכפוף להחלטת הוועדה!

  • תמיכה בעלויות כח אדם, תקורות, חומרים, קבלני משנה, ציוד, פטנטים ושיווק.
  • הוצאה לפיתוח תבניות, בהיקף תקציבי שאינו עולה על 500,000 ₪.
  • הוצאה לרכישת ידע בהיקף תקציבי שאינו עולה על 250,000 ₪.
  • הוצאות שכר של עד 3 עובדים בשיעור העסקה הקטן מ- 10%.
  • הוצאות לקורסים והשתלמויות לעובדים מקצועיים בהיקף תקציבי שאינו עולה על 25,000 ₪
  •  הוצאות ישירות לפיתוח מכונות ייצור ייחודיות.
  • הוצאות עבור פעילויות למסחור ושיווק תוצרי התוכנית לחו"ל, בהיקף של עד 15% מתקציב התוכנית המאושר.
  • הכרה בעלות שעות שימוש במכונה יקרה, אשר השימוש בה הכרחי לצורך המחקר.

 

לבדיקה ללא עלות של המענק המתאים לכם, מלאו את הפרטים הבאים:

נושאי הפיתוח:  

  • מוצרים המבוססים על קיטניות/ דגנים מלאים ולחמים מדגן מלא עם עיבוד מינמאלי
  • רפורמולציה של מזון; מוצרים הנמצאים מתחת לסף הסימון האדום
  • תחליפים למוצרי יסוד לאוכלוסיות עם הגבלות תזונתיות למשל ללא גלוטן, טבעונים
  • מזונות וחומרי גלם חדשים ומשופרים לתחום המזון
  • מוצרים המורכבים ממזונות שלמים
  • מזון מועשר בתוספי תזונה בהתאם לאפיון החסרים באוכלוסיית מדינת ישראל
  • אריזות מתוחכמות להארכת חיי מדף ללא פגיעה בסביבה
  • כלי אחסון מתכלים כחלק מ"כלכלה מעגלית"
  • אריזות לשמירה על טריות וטעם טוב של מזון מוכן להגשה ללא פגיעה בסביבה
  • מוצרים וטכנולוגיות המעודדים הרגלי אכילה בריאים ובישול ביתי


קריטריונים להערכת בקשה:

  • מידת החדשנות והמקוריות – ביחס לחברה
  • האתגר הטכנולוגי, רמת הסיכון הטכנולוגי/הסיכון ההנדסי הטמונים בפיתוח המוצר
  • התרומה לבריאות הציבור
  • התרומה למשק ופוטנציאל השוק של המוצר/טכנולוגיה המוצעת, היקף הייצור המתוכנן במדינת ישראל.