מענק לקבלת תקן GMP

מענק לקבלת תקן GMP ו/או יישום תכנית בטיחות מזון 

 

התוכנית מציעה למפעלים קטנים ובינוניים בתעשיית המזון, סיוע במימון הוצאות לקבלת תקן GMP ו/או יישום תוכנית בטיחות מזון.

למי מיועדת הקרן? 

  • עסקים קטנים ובינוניים שהם מפעלים בתחום ייצור בשר ודגים, ביישום תכנית בטיחות מזון הכוללת קבלת תקן Hazard Analysis Critical Control Points – HACCP.
  • עסקים קטנים ובינוניים שהם מפעלים בתחום ייצור מוצרים ללא גלוטן בביצוע תהליך לקבלת תקן GMP ו/או ביישום תכנית בטיחות מזון ובכך להגדיל לצרכנים את המגוון והזמינות של מוצרים ללא גלוטן שיש להם תקן.

 

לבדיקת המענק שמתאים לכם מלאו את הטופס

 

גובה הסיוע 

מענק סיוע במימון 50% מההוצאות המוכרות, בגין תכנית מחשוב ואוטומציה עד לסכום כולל של 250 אלף ₪.

משך הסיוע: 24 חודשים.

 

ההוצאות המוכרות במסגרת המענק 

  • הכנת תכנית התאמה לקבלת תקן GMP  ו/או תכנית בטיחות מזון:
    • העסקת יועצים: יועץ איכות/ מנהל איכות, יועץ וטרינרי;
    • בדיקות מעבדה הנדרשות לצורך עמידה בדרישות האיכות בתחנות שונות בתהליך היצור;
    • ביצוע ניקיון יסודי של המפעל לאחר הטמעת השינויים הנדרשים בתהליכי היצור;
    • תשלום לגוף הנותן את האישור לתקינה (גוף התעדה) הן עבור המבדק הראשוני שלו והן עבור המבדק המסכם;
    • רכישת מערכת ממוחשבת לניהול מלאי רכישה לשם עמידה בדרישות העקיבות.

 

  • מרכיבי בינוי ורכישת ציוד ומערכות לשם קבלה או עמידה בתקן GMP ו/או תכנית לבטיחות מזון:
    • הוצאות התאמת מבנה ותשתית;
    • רכישה/התאמה/החלפה של ציוד יצור;
    • רכישה של ציוד בקרה,
    • רכישה/הטמעה של מערכת מידע לניהול האיכות – הוצאות רכישה והטמעה של מערכת מידע לניהול האיכות.

 

  • פעולות שוטפות, הכרחיות לשם קבלת אישור תקן GMP ו/או יישום תכנית בטיחות מזון לתקופה של עד 6 חודשים מקבלת התקן ובכל מקרה בתוך תקופת התכנית.